top of page

EPD

Unknown.png

Vi kan med glæde informere om at Kima Accessories har fået udarbejdet og godkendt EPD certificering på alle vores produkter

 

Den 1. januar 2023 trådte nye krav i kraft i bygningsreglementet. Her er der blandt andet indført to nye paragraffer i forhold til en obligatorisk livscyklusanalyse (LCA) samt en CO2-grænseværdi på 12 CO/m2 for nybyggeri over 1.000 m2. 

 

Hvad er en EPD?

EPD står for Environmental Product Declaration. EPD'en er et standardiseret og internationalt anerkendt dokument, der giver gennemsigtige og verificerede oplysninger om brancher og produkters miljøpåvirkning.

Oplysningerne baserer sig på en omfattende livscyklusvurdering (LCA), der vurderer alt fra råmaterialeudvinding, produktion, brug og bortskaffelse. Resultaterne af LCA'en præsenteres i EPD'en, som inkluderer informationer om produktets miljøpåvirkning i kategorier såsom drivhusgasemissioner, vandforbrug og ressourceforbrug.

Arkitekter og bygherrer kan bruge EPD'er som et værktøj til at sammenligne og vælge produkter med lavere miljøpåvirkning. EPD'ere giver objektive og verificerede data, der hjælper arkitekter og bygherrer med at træffe mere informerede beslutninger under design- og byggefasen.

Plastik produkter lavet 

af genbrugs PP eller ABS

Sprøjtestøbte polypropylenprodukter

Tagtilbehør, Roof Accessories, Dach Zubehörn, Taktillbehör

Kimaroof-Logo-2020.png
bottom of page